Ligging

Ligging

Hoe kom je er ?


U komt van Brussel-Gent via E40: aan Jabbeke Links E40 (A 18) richting Veurne-Calais.

In Veurne neemt u afrit 1a.

Neem de N8 richting Ieper via de rotonde boven de tunnel.

Even voorbij Hoogstade neemt u rechts richting Gijverinkhove, om zo de weg te volgen naar Beveren. Beveren dorp rijd u voorbij richting Roesbrugge. Op +/- 3km komt u in de lintbebouwing van Beveren Kalsijde .Hier kijkt u uit naar Bergenstraat 19 ,eenmaal aan dit punt gekomen parkeert u de auto om zo een 20-tal meter te voet te gaan in de Kleine St-Omaarsstraat.


U komt van Gent-Kortrijk via E17 A19:Op het einde van de A19 neemt u afrit 5 Ieper Noord en sla je links af op Noorderring. Deze weg volgt u voor een 14 tal km tot aan het einde in Poperinge. Neem hier de Europalaan tot het einde en sla dan links af richting Proven en Roesbrugge.Eenmaal in Roesbrugge rijd u het dorp door over de “Ijzer” en de “Dode Ijzer”. 200m voorbij de “Dode Ijzer” aan uw linkerkant vind u de Kleine St- Omaarsstraat  ter hoogte van Bergenstraat 19.


GPS TIP: Sommige systemen durven u wel eens verkeerd sturen bij het intikken van Kleine St Omaarsstrat 2. Daarom is het beter dat je Bergenstraat 19, Beveren Ijzer intikt. Dan kom je net aan het straatje dat niet toegankelijk is met de auto. Het is een 20-tal meter lopen .

Wat is er in de buurt ?:

Voor de wandelaar en fietser:

- Ijzerrust ligt op en naast verschillende fiets-en wandelroutes. We liggen zowel op een knooppuntennetwerk voor wandelaars en fietsers. Wij beschikken over vele kaarten om te gebruiken.

- Wie wil vlak fietsen gaat beter richting kust. De getrainde fietser kan richting heuvelland waar we de rode en zwarteberg hebben, de Kemmelberg en over de grens de Cassel en Catsberg. Wie graag uitgestippelde routes wilt voor op gps kan dit steeds vragen aan ons. Maurice maakt dit met plezier in gpx bestand volgens vraag.

- Wij hebben ook verschillende wandelroutes in de buurt: Het dode Ijzerpad, Sint-sixtuswandeling, blauwerswandeling en zoveel meer.

Voor de bezoeker van het oorlogsverleden:

- Wij liggen met ijzerrust centraal om het oorlogsverleden te bezoeken. Tal van musea en oorlogsgraven liggen binnen een straal van max 25km. Roesbrugge noemden ze vroeger "petit Paris" en de soldaten konden hier even terug op adem komen. Als je de gebouwen bekijkt in het dorp kan je zien dat ze dateren uit de tijd waar veel weelde heerste. Op 50m kon de brouwerij floreren tot één van de meest moderne brouwerijen in België. Meer kan je lezen in de kroniek van Roesbrugge.

- In de vakantiewoning vinden jullie ook in de infomap een aparte rubriek over wat er al te bezoeken is op de streek.

Voor de bierliefhebber:

- Wij liggen op 50m van een gewezen brouwerij Feys Callewaert.Tijdens de Eerste Wereldoorlog groeit de brouwerij Feys-Callewaert op Beveren-Kalsijde uit tot één van de belangrijkste brouwerijen in de provincie West-Vlaanderen. Zij maakt naam met haar Forte Brune. Eigenaar Hendrik Nelde wil dit industrieel complex met een grote historische waarde een nieuw leven geven.

-Wat verderop, maar toch dichtbij vinden we volgende actieve brouwerijen:St. Bernardus in Watou, trappist van Westvleteren,Struise Brouwers in Oostvleteren, brouwerij de Plukker in Poperinge of de dolle brouwers in Esen.

- Een bezoek aan het hoppemuseum in Poperinge is leuk.

Nog meer info in onze infomap.

Voor kunst en cultuur:

- ijzerrust ligt op 10 km van het kunstdorp Watou waar ze jaarlijks in de zomer duizenden mensen mogen ontvangen in het kunstenfestival .